Hep Birlikte El Ele

DUYURU . 26. 12.2016

Kahraman silah arkadaşlarımız değerli uzman camiamız ;

Organize olmak, canlılar dünyasında hayatta kalabilmenin en önemli unsurudur.

İnsanoğlunu diğer canlılardan ayıran en önemli özellik, mükemmel bir sosyalleşme yeteneğine sahip olmasıdır.

Gelişmiş toplumlarda insanlar yaşadıkları çağın sorunlarıyla mücadele ederken, bireysel olarak çözüme ulaşmada çeşitli zorluklarla karşılaşabilmeleri bilinen bir gerçektir.

Sorunların üstesinden gelebilmek maksadıyla, insanlar çoğu zaman bir araya gelerek çözüm bulmaya çalışmışlardır ve önemli ölçüde çözüm üreten ya da alternatif yollar ortaya koyan neticeler elde etmişlerdir.

Sorunların niteliklerine göre, bir araya gelmeler sonucunda sendikalar, partiler, vakıflar gibi dernekler de belirli bir amaca hizmet eden yapılar olarak karşımıza çıkmıştır.

Peki, nasıl oluyor da sorunlarımızı çözmek için bir araya gelmekte ve mücadele etmekte bu kadar güçlük çekiyoruz.İlk karşımıza çıkan mazeretlerden biri “dernek bana ne verdi ki, ben derneğe destek vereyim!.” diyebiliyoruz.

Günümüzde ise bu tür yapılanmaların yani derneklerin sınırlarını çizmek ve kesin çizgilerle belirlemek oldukça güçtür.

Yaşadığımız değişken sorunlar ve yeni yaklaşımlar çözüm noktasında, esneyen değişip gelişebilen bir anlayışı da ortaya koymaktadır.

Zayıf bir örgütlenmenin ise gerçekçi bir amaca yönelik hiçbir etkinlik sağlayamayacağı ve dolayısıyla etkili bir sonuca da ulaşılamayacağı çok açıktır.

En basit ifade ile sayıları on binleri bulan bir dernek olarak kamuoyu önüne çıkmanın, başta devletin yüksek yönetimini sağlayan kurumlara karşı olmak üzere, her platform da gerçek bir baskı unsuru olunabileceği görülecektir.

Diğer bir ifade ile uzman camiamızın haklarını alabilmek ve yaşam kalitemizi arttırabilmek için şeffaf , denetlenebilir , hesap sorulabilir katılımcı bir dernek yönetimi ancak siz kahraman camiamızın duyarlılığı ile sağlanarak yüksek iştirakleri ve aile fertlerinin derneğimize resmi üye kayıtları ile mümkün olabilecektir.

Derneklerin birbirleri ile didişme ve çamur atmak yerine ,hizmet yarışı içerisinde olmaları gerektiği herkes tarafından bilinmelidir.

Bugünden yarına çözülmesi gereken acil sorunlara çare olabilmek için başta çalışan personelin aileleri olmak üzere tüm emekli camiamıza derneğimizin kapıları ardına kadar açıktır.

Sonuç olarak ; Hak elde etmek uzun, zahmetli ve çileli bir yoldur. Birilerinin “dernek neler yapmaya çalışıyor.” demesinden ziyade “hep birlikte neler yapabiliriz.” düşüncesi etrafında buluşulmasını temenni ediyor .Saygılarımızı sunuyoruz.

UZDER Gn.Başkanı

Tarih : 26.12.2016