UZDER'en kamuoyuna duyuru!

15 Temmuz 2016 günü gecesi Askeri darbe teşebbüsünde bulunan hainlere yönelik tepkiler sürerken, en anlamlı tepki Uzman Jandarma Derneği'nden geldi. İşte o açıklama

UZDER'en kamuoyuna duyuru!

Kamuoyuna saygıyla duyurulur .

15 Temmuz 2016 günü gecesi Askeri darbe teşebbüsünde bulunarak tarihimize kara bir leke olarak düşmesine sebep olan ama hemen akabinde ; Bu hain, azgın, rezil ve hayvandan da daha aşağılık olan , üstelik çok kıymetli ordumuzun kutsal ve temiz üniformasını giyen bir kısım mahlukata karşı aziz milletimizin canları pahasına gösterdiği şanlı direniş sonucunda ülkemiz bir Bayramı'na daha kavuşmuştur.

UZDER Uzmanlar Derneği olarak Cumhurbaşkanlığımız , Hükümetimiz ve Genel Kurmay Başkanlığımız başta olmak üzere Ülkemizin bekası için bu kalkışmanın püskürtülmesinde ve bertaraf edilmesinde yer alan tüm Kamu Kuruluşları ile birlikte hareket eden STK' lardan biri olmaktan büyük onur duyduğumuzu belirtmek isteriz.

İhanetin içinde yer alan bu hainlerin en ağır bir şekilde cezalandırılmalarını sabırsızlıkla beklerken kahramanlık destanı yazarak direniş gösteren ve bu uğurda şehit olan askerlerimize , emniyet mensuplarımıza ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına sabır yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.

Ancak takdir edersiniz ki; TSK içerisinde yer alan ve ezici çoğunluğunu teşkil eden vatanperver , milliyetçi , demokrat ve her ne pahasına olursa olsun, ülkesini değerlerini her daim ön planda tutan, ülkesine olan bağlılığının örneklerini her fırsatta gösteren General, Subay, Astsubay, Uzman Jandarma ve Uzman Çavuşlarımızın bu hainlerle aynı kefeye konulmaması en büyük temenni ve arzumuzdur.

Kamu düzeninin sağlanmasında ve özellikle terörle mücadelede en önde mücadele eden uzman çavuşlarımızın da Anadolunun mert erkeklerinin , namuslu kadınlarının çocukları oldukları asla unutulmamalıdır .

Bilinen birşeyi tekrar etmek gerekirse Türkiye Cumhuriyeti Ordusu Bir tanedir ve başka Ordumuz yoktur . 2225 yıldır olduğu gibi şimdi de ordumuza sahip çıkmak ve şanını yüceltmek , desteklemek ve bağrına basmak aziz milletimizin asıl şimdi görevidir.

UZDER Gn. Başkanı

Tarih : 26.7.2016