UZDER Fransız Jandarması ile görüştü

UZDER Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Yakup TOPRAK, Fransanın 01 bölgesi tabir edilen LYON’ a bağlı Nantua kasabasındaki Commandant la communaute de brigades de Nantua ( Nantua Karakol Şefi/Komutanı ) Mösyö Lieutenant Alexandre PAHON ile bilgi teatisine dayalı bir görüşme yaptı.

Fransız Jandarması ile Türk Jandarma sistemi arasında proplem ve işleyiş sistemi açısından ( Ücret, mesai ve özlük haklarındaki sıkıntılar ) karşılıklı değerlendirmelerde bulunduklarını bildirirken,UZDER Başkanı TOPRAK Sonsayfa'ya şöyle konuştu:

UZDER olarak tek amacımız; çağın gereği olarak, maalesef çok geride kalmış olan haklarımızın verilmesidir. Her ne kadar kendi kurumumuz durumumuzdan haberdar olsa da yapılan girişimler hep sonuçsuz kalırnmaktadır. Aynı kıyafeti giyip, aynı amaç uğrunda vatana hizmeti etmenin bedelini, Uzman Jandarma ve Uzman Erbaşlar olarak görevde kaldığımız sürece ve yaşamımız boyunca bu vatana hizmet etmeye ve uğrunda ölmeye yemin etmiş biz Uzman Jandarma ve Uzman Erbaşlar, şu anki konumumuz ve gördüğümüz öteleyici davranışlar itibarıyla üçüncü sınıf vatandaş muamelesi gördüğümüz hissine kapılıyoruz. Geçmiş den bu yana vatanımızın en ücra yerlerinde ve sınır ötesinde sayısız şehit, gazi veren Uzman Jandarmalar ve Uzman Erbaşlar mutsuzdurlar.Mutsuzum dediklerinde dolayı ötelenmişlerdir. Kurumların personel politikalarının, adalet, eşitlik ve insan onuruna saygı temelinde yapılandırılmasının kurumsal bütünlüğün sağlanması kadar hukukun üstünlüğüne dayalı bir devlet yapılanmasının vazgeçilmez gereği olduğu da tartışma götürmez bir gerçekliktir diyen Toprak sözlerine şöyle devam etti;

Uzman Jandarma ve Uzman Erbaşların kurumsal aidiyet duygularını zedelememek her halde çağdaş bir komuta anlayışının gereği olmalıdır. Sonuçta kamudaki ücret dengesizliklerinin, uçurumların “eşitlik ve eşit işe eşit ücret” anlayışı temelinde ortadan kaldırılması hepimizin idealidir. Uzman Jandarmaların kadrolarının Astsubay kadrolarına dönüştürüldüğünü ve 20-12-2013 eğitim ve öğretim yılından itibaren, Uzman Jandarma Okulunun kapatılarak, Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulunun öğrenci kapasitesinin artırılacağını, bunun sonucu olarak Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yapan Uzman Jandarmaların statüsünde ve özlük haklarında meydana gelebilecek değişiklikler hususunda son günlerde yaşanan gelişmelerin, söylentilerin olması, personele sağlıklı bilgilerin verilmemesi, özlük haklarında herhangi bir çalışmanın olmaması, Uzman Jandarmaların görev etkinliğine ve moral gücüne çok büyük olumsuzluklar yansıtmaktadır.Halen çalışmakta olan binlerce personel ile yapılan telefon görüşmelerinden çıkarttığımız sonuç, meslektaşlarımızın görev ifası esnasında olması gereken çalışma isteklerinin kalmadığı, moral ve motivasyon olarak çöküntü içerisinde oldukları ve mesleğe bakış açılarının olumsuz olarak geliştiği yönündedir öte yandan Bu yılbaşı itibari ile de 4.000 Uzman Erbaş 45 yaş durumundan dolayı zorunlu olarak emekli edilecek ki bu 4.000 kişilik Ekonomik,sosyal ve psikoljik bir trauma yığınına sebeb olacaktır,Türk Silahlı Kuvvetleri bir an evvel Uzman Erbaşların yaş problemini mutlakiyetle çözmelidir.